maanantai 5. joulukuuta 2016

Stalin Ja Trotski areenalla

Onko tällä vastakkaisuudelle annettavaa nykyajalle? Jollekulle voi ollakin, vasemmiston vaihtoehtoja historian valossa pohtivalle mahdollisesti. Vältettäviä väyliä molemmat. Tietynlainen systeemi on otollinen tietynlaisille luonnetyypeille joita sitten nousee johtoon. Puhdistukset seurasivat toistaan.

Dokumentti arvioi tapahtumia sosiaalipsykologian ja sosiologisen ryhmädynamiikan valossa, polsujen johtokerroksen valtataisteluja seuraten. "Keskinkertanen nousi valtaan raivaten tieltään sivistyneet ja lahjakkaat." Näyttää keittiöpsykologialta ajoittain, tai sitten huonolta tieteen popularisoinnilta. Haastateltavien sympatiat ovat Trotskin puolella, se ei ole ihme. Lienee kohtuullisen paikkansapitävä historian kuvaamisen kannalta kuitenkin, mitä kaikki aihetta käsittelevät dokumentit eivät ole, ja se on hyvä peruste katsoa ja Yle:lle tarjota. Katsottavuus ja kerronnan imu voisi olla parempikin.

http://areena.yle.fi/1-2805629 Historia: Stalinin ja Trotskin taistelu Ohjelman tiedot AlkuperäisnimiStalin Trotsky, A Battle To Death TuotantoyhtiöZEDRanska Kuva16:9HD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti